Τετάρτη 6 Μαΐου 2020


Προς Γραφείο Δημάρχου και συναρμόδιες  αντιδημαρχίες
 Οι ανακοινώσεις των μέτρων, από την κυβέρνηση, για την επαναλειτουργία των Γυμνασίων και Λυκείων, εντείνουν την ανησυχία των εκπαιδευτικών, των μαθητών και των οικογενειών τους, δε δημιουργούν τους αναγκαίους όρους ασφάλειας και υγιεινής. Το γεγονός ότι εκκρεμεί η απόφαση για το άνοιγμα ή όχι των Δημοτικών και των Νηπιαγωγείων δεν πρέπει να εφησυχάζει κανέναν. Ιδιαίτερα από τη στιγμή που Κυβέρνηση και Υπουργείο Παιδείας δε λαμβάνουν υπόψη τα πραγματικά προβλήματα και την κατάσταση των σχολικών υποδομών. Ακόμα και η εξαγγελία για το 1,5 μέτρο απόσταση ανά μαθητή είναι πρακτικά ανεφάρμοστη σε αίθουσες κλουβιά (ή ακόμα και κοντέινερ) των 30 τ.μ. Για αυτό κυριολεκτικά την τελευταία στιγμή το Υπουργείο Παιδείας με μια απαράδεκτη ενέργεια άλλαξε την οδηγία για τα 7μ2 ανα μαθητή!
 Τα χρόνια προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα σχολεία παραμένουν, χωρίς να καταβάλλεται καμία προσπάθεια από την κυβέρνηση, ούτε από την προηγούμενη να επιλυθούν, όπως για παράδειγμα: η έλλειψη καθαριότητας, οι ανεπαρκείς κτιριακές υποδομές, τα εκπαιδευτικά κενά, τα μέσα ατομικής προστασίας και τα υλικά καθαρισμού κλπ.
 Από τους κυβερνητικούς σχεδιασμούς, οι Δήμοι καλούνται να σηκώσουν τον πλέον κρίσιμο ρόλο, χωρίς καμιά επιπλέον υποστήριξη, αφού ως γνωστόν τους έχει ανατεθεί η ευθύνη λειτουργίας και καθαριότητας των σχολικών μονάδων.
Ως "Λαϊκή Συσπείρωση" αυτό που θεωρούμε ως κύριο και για σήμερα αλλά και για την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς και για τα οποία θα παλέψουμε, είναι ...
# Η διασφάλιση της υγείας των μαθητών, των εκπαιδευτικών και των άλλων εργαζόμενων στο χώρο με ευθύνη του κράτους, χωρίς να μετακυλύεται το κόστος και η ευθύνη σε γονείς και μαθητές.
 # Η επαρκής χρηματοδότηση των σχολικών επιτροπών για την κάλυψη όλων των αναγκών των σχολείων.
# Η Εξασφάλιση όλων των όρων και των προϋποθέσεων για  την ασφαλή επαναλειτουργία των σχολείων.
 # Η μονιμοποίηση των εργαζόμενων στην καθαριότητα των σχολείων και η πρόσληψη νέου προσωπικού για την επαρκη κάλυψη των αναγκών σε όλες τις βαθμίδες.
Καλούμε το Δήμο να διεκδικήσει γενναία χρηματοδότηση απο τον κρατικό προϋπολογισμό για την πραγματοποίηση όλων των παραπάνω.
Με δεδομένο ότι  εικόνα για την πραγματοποίηση συνεδρίασης του ΔΣ δεν υπάρχει για αυτήν την εβδομάδα. Ζητάμε την άμεση ενημέρωση μας για τις ενέργειες της Δημοτικής Αρχής σε ότι αφορά ...
* ελέγχους επάρκειας και καταλληλότητας των αιθουσών σύμφωνα με τις αποστάσεις που πρέπει να τηρούνται 
* περεμβάσεις στις  υλικοτεχνικές υποδομές (παράθυρα και λειτουργία τους, αεριζόμενες αίθουσες, τουαλέτες)
* διασφάλιση της καθαριότητας καθ΄ όλη τη λειτουργία του σχολείου, αλλά και μετά το πέρας
* εξασφάλιση καθαριστικών και μέσων προστασίας και ατομικής υγιεινής
* πραγματοποίηση απολυμάνσεων
Για τη Λαϊκή Συσπείρωση στο Δήμο Θερμαϊκού. Μώραλη Κωνσταντίνα, επικεφαλής και δημοτική σύμβουλος. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου